Tillbaka
Utbildning och programvara för cybersäkerhet för företag | MetaCompliance

Produkter

Upptäck vårt utbud av skräddarsydda lösningar för utbildning i säkerhetsmedvetenhet, utformade för att stärka och utbilda ditt team mot moderna cyberhot. Från policyhantering till phishing-simuleringar - vår plattform förser din personal med de kunskaper och färdigheter som behövs för att skydda din organisation.

Cyber Security eLearning

Cyber Security eLearning för att utforska vårt prisbelönta eLearning-bibliotek, skräddarsytt för varje avdelning

Automatisering av säkerhetsmedvetenhet

Planera din årliga medvetenhetskampanj med några få klick

Simulering av nätfiske

Stoppa nätfiskeattacker i deras spår med prisbelönt programvara för nätfiske

Förvaltning av politik

Samla dina policyer på ett ställe och hantera policyernas livscykler på ett enkelt sätt

Förvaltning av sekretess

Kontrollera, övervaka och hantera efterlevnad med enkelhet

Hantering av incidenter

Ta kontroll över interna incidenter och åtgärda det som är viktigt

Tillbaka
Industri

Industrier

Utforska mångsidigheten hos våra lösningar inom olika branscher. Från den dynamiska tekniksektorn till sjukvården - ta del av hur våra lösningar skapar vågor i flera sektorer. 


Finansiella tjänster

Skapa en första försvarslinje för organisationer inom finansiella tjänster

Regeringar

En Go-To-lösning för säkerhetsmedvetenhet för myndigheter

Företag

En lösning för utbildning i säkerhetsmedvetande för stora företag

Arbetstagare på distans

Skapa en kultur av säkerhetsmedvetenhet - även i hemmet

Utbildningssektorn

Engagerande utbildning i säkerhetsmedvetenhet för utbildningssektorn

Arbetstagare inom hälso- och sjukvården

Se vår skräddarsydda säkerhetsmedvetenhet för anställda inom hälso- och sjukvården

Teknikindustrin

Förändrad utbildning i säkerhetsmedvetenhet inom teknikindustrin

Överensstämmelse med NIS2

Stöd era krav på efterlevnad av Nis2 med initiativ för ökad medvetenhet om cybersäkerhet

Tillbaka
Resurser

Resurser

Från affischer och policyer till ultimata guider och fallstudier, våra kostnadsfria medvetenhetstillgångar kan användas för att förbättra medvetenheten om cybersäkerhet inom din organisation.

Medvetenhet om cybersäkerhet för Dummies

En oumbärlig resurs för att skapa en kultur av cybermedvetenhet

Dummies guide till cybersäkerhet Elearning

Den ultimata guiden för att implementera effektiv cybersäkerhet Elearning

Ultimat guide till nätfiske

Utbilda medarbetarna i hur man upptäcker och förhindrar nätfiskeattacker

Gratis affischer för medvetenhet

Ladda ner dessa kostnadsfria affischer för att öka medarbetarnas vaksamhet

Policy mot nätfiske

Skapa en säkerhetsmedveten kultur och öka medvetenheten om hot mot cybersäkerheten

Fallstudier

Hör hur vi hjälper våra kunder att skapa positiva beteenden i sina organisationer

Terminologi för cybersäkerhet A-Z

En ordlista över termer inom cybersäkerhet som du måste känna till

Beteendebaserad mognadsmodell för cybersäkerhet

Granska din utbildning i medvetenhet och jämför din organisation med bästa praxis

Gratis saker

Ladda ner våra kostnadsfria verktyg för att förbättra medvetenheten om cybersäkerhet i din organisation

Tillbaka
MetaCompliance | Utbildning och programvara för cybersäkerhet för anställda

Om

Med 18+ års erfarenhet av marknaden för cybersäkerhet och efterlevnad erbjuder MetaCompliance en innovativ lösning för personalens medvetenhet om informationssäkerhet och automatisering av incidenthantering. MetaCompliance-plattformen skapades för att möta kundernas behov av en enda, heltäckande lösning för att hantera de mänskliga riskerna kring cybersäkerhet, dataskydd och efterlevnad.

Varför välja oss

Lär dig varför Metacompliance är den betrodda partnern för utbildning i säkerhetsmedvetenhet

Specialister på medarbetarengagemang

Vi gör det enklare att engagera medarbetarna och skapa en kultur av cybermedvetenhet

Automatisering av säkerhetsmedvetenhet

Automatisera utbildning i säkerhetsmedvetenhet, nätfiske och policyer på några minuter

MetaBlog

Håll dig informerad om ämnen för utbildning i cybermedvetenhet och minska riskerna i din organisation.

GDPR träder i kraft om 7 dagar - är du redo?

gdpr final blogg

om författaren

Dela detta inlägg

Dataskyddsförordningen träder i kraft om 7 dagar

Det är svårt att tro att GDPR efter två års förberedelser officiellt kommer att träda i kraft denna dag nästa vecka. GDPR har varit ett modeord på allas läppar i flera månader nu, och organisationer över hela världen har gått igenom sina data med en fin kam för att se till att de följer den nya lagstiftningen.

Trots den tvååriga övergångsperioden och den omfattande informationen om GDPR finns det fortfarande företag som söker vägledning och råd om vad de måste göra för att följa GDPR.

Oavsett var i världen ditt företag är beläget måste du följa GDPR om du kontrollerar, samlar in eller delar personuppgifter om EU-medborgare.

 För att se till att ditt företag är på rätt väg mot GDPR-överensstämmelse kan du följa nedanstående steg:

1. Bli medveten - Identifiera potentiella områden som kan orsaka problem med efterlevnaden av GDPR.

2. Bli ansvarig - Gör en inventering av alla personuppgifter som din organisation har.

3. Kommunicera med personal och tjänsteanvändare - Se över era nuvarande meddelanden om dataskydd där ni informerar personer om att deras uppgifter samlas in. Identifiera luckor mellan den nivå av datainsamling och behandling som ditt företag ägnar sig åt.

4. Rätten till personlig integritet - Se över dina rutiner för att se till att de täcker alla individers rättigheter, inklusive hur man raderar personuppgifter eller tillhandahåller uppgifter elektroniskt.

5. Hur kommer begäran om tillträde att förändras? - Se över och uppdatera dina rutiner och planera hur din organisation ska hantera förfrågningar inom de nya tidsramarna. Alla förfrågningar måste göras inom en månad.

6. Vad menas med "rättslig grund " - Se över de olika typer av databehandling som du utför och identifiera din rättsliga grund för att göra detta och dokumentera den. Detta är mycket viktigt när samtycke åberopas som enda rättsliga grund för behandling av uppgifter.

7. Användning av kundens samtycke som grund för att behandla uppgifter - Om du använder kundens samtycke när du registrerar personuppgifter måste du se över hur du söker, får och registrerar detta samtycke och bedöma om du behöver göra några ändringar.

8. Behandling av barns uppgifter - GDPR kommer att införa en rad särskilda skyddsåtgärder för att skydda barns uppgifter. Om din organisation behandlar uppgifter om minderåriga personer måste du se till att du har lämpliga system för att verifiera individernas ålder och få samtycke från vårdnadshavare.

9. Rapportering av dataintrång - Se till att du har rätt rutiner för att upptäcka, rapportera och utreda ett personuppgiftsintrång. GDPR kräver att organisationer ska avslöja alla personuppgiftsincidenter till den relevanta tillsynsmyndigheten inom 72 timmar efter upptäckt.

10. Konsekvensbedömningar av dataskydd (DPIA) och dataskydd genom design och standard - En DPIA är en process där man överväger den potentiella inverkan som ett projekt eller initiativ kan ha på en individs integritet. Den gör det möjligt för organisationer att identifiera potentiella integritetsproblem och hitta ett sätt att minska dem.

11. Dataskyddsombud - Dataskyddsförordningen kräver att vissa organisationer utser ett dataskyddsombud. Dessa organisationer kommer att omfatta offentliga myndigheter och organisationer som övervakar registrerade personer eller behandlar känsliga personuppgifter i stor skala.

12. Internationella organisationer och dataskyddsförordningen - Dataskyddsförordningen innehåller en bestämmelse som kommer att hjälpa organisationer som är verksamma i olika EU-medlemsstater. Multinationella organisationer kommer att ha rätt att ha att göra med en dataskyddsmyndighet, en så kallad ledande tillsynsmyndighet, som kommer att fungera som deras enda regleringsorgan i det land där de huvudsakligen är etablerade.

 Om du vill ha mer information om hur din organisation kan förbättra sin strategi för GDPR-efterlevnad, klicka här för att ta reda på hur MetaCompliance kan hjälpa dig.

ANSVAR: Innehållet och åsikterna i den här bloggen är endast för informationsändamål. De är inte avsedda att utgöra juridisk eller annan professionell rådgivning och bör inte förlitas på eller behandlas som en ersättning för specifik rådgivning som är relevant för särskilda omständigheter, dataskyddslagen eller annan nuvarande eller framtida lagstiftning. MetaCompliance tar inget ansvar för eventuella fel, utelämnanden eller vilseledande uttalanden, eller för eventuella förluster som kan uppstå till följd av att man förlitar sig på material som finns i denna blogg.

Andra artiklar om utbildning i medvetenhet om cybersäkerhet som du kanske finner intressanta