Tillbaka
Utbildning och programvara för cybersäkerhet för företag | MetaCompliance

Produkter

Upptäck vårt utbud av skräddarsydda lösningar för utbildning i säkerhetsmedvetenhet, utformade för att stärka och utbilda ditt team mot moderna cyberhot. Från policyhantering till phishing-simuleringar - vår plattform förser din personal med de kunskaper och färdigheter som behövs för att skydda din organisation.

Cyber security eLearning

Cyber Security eLearning för att utforska vårt prisbelönta eLearning-bibliotek, skräddarsytt för varje avdelning

Automatisering av säkerhetsmedvetenhet

Planera din årliga medvetenhetskampanj med några få klick

Simulering av nätfiske

Stoppa nätfiskeattacker i deras spår med prisbelönt programvara för nätfiske

Förvaltning av politik

Samla dina policyer på ett ställe och hantera policyernas livscykler på ett enkelt sätt

Förvaltning av sekretess

Kontrollera, övervaka och hantera efterlevnad med enkelhet

Hantering av incidenter

Ta kontroll över interna incidenter och åtgärda det som är viktigt

Tillbaka
Industri

Industrier

Utforska mångsidigheten hos våra lösningar inom olika branscher. Från den dynamiska tekniksektorn till sjukvården - ta del av hur våra lösningar skapar vågor i flera sektorer. 


Finansiella tjänster

Skapa en första försvarslinje för organisationer inom finansiella tjänster

Regeringar

En Go-To-lösning för säkerhetsmedvetenhet för myndigheter

Företag

En lösning för utbildning i säkerhetsmedvetande för stora företag

Arbetstagare på distans

Skapa en kultur av säkerhetsmedvetenhet - även i hemmet

Utbildningssektorn

Engagerande utbildning i säkerhetsmedvetenhet för utbildningssektorn

Arbetstagare inom hälso- och sjukvården

Se vår skräddarsydda säkerhetsmedvetenhet för anställda inom hälso- och sjukvården

Teknikindustrin

Förändrad utbildning i säkerhetsmedvetenhet inom teknikindustrin

Överensstämmelse med NIS2

Stöd era krav på efterlevnad av Nis2 med initiativ för ökad medvetenhet om cybersäkerhet

Tillbaka
Resurser

Resurser

Från affischer och policyer till ultimata guider och fallstudier, våra kostnadsfria medvetenhetstillgångar kan användas för att förbättra medvetenheten om cybersäkerhet inom din organisation.

Medvetenhet om cybersäkerhet för Dummies

En oumbärlig resurs för att skapa en kultur av cybermedvetenhet

Dummies guide till cybersäkerhet Elearning

Den ultimata guiden för att implementera effektiv cybersäkerhet Elearning

Ultimat guide till nätfiske

Utbilda medarbetarna i hur man upptäcker och förhindrar nätfiskeattacker

Gratis affischer för medvetenhet

Ladda ner dessa kostnadsfria affischer för att öka medarbetarnas vaksamhet

Policy mot nätfiske

Skapa en säkerhetsmedveten kultur och öka medvetenheten om hot mot cybersäkerheten

Fallstudier

Hör hur vi hjälper våra kunder att skapa positiva beteenden i sina organisationer

Terminologi för cybersäkerhet A-Z

En ordlista över termer inom cybersäkerhet som du måste känna till

Cybersäkerhet beteende mognadsmodell

Granska din utbildning i medvetenhet och jämför din organisation med bästa praxis

Gratis saker

Ladda ner våra kostnadsfria verktyg för att förbättra medvetenheten om cybersäkerhet i din organisation

Tillbaka
MetaCompliance | Utbildning och programvara för cybersäkerhet för anställda

Om

Med 18+ års erfarenhet av marknaden för cybersäkerhet och efterlevnad erbjuder MetaCompliance en innovativ lösning för personalens medvetenhet om informationssäkerhet och automatisering av incidenthantering. MetaCompliance-plattformen skapades för att möta kundernas behov av en enda, heltäckande lösning för att hantera de mänskliga riskerna kring cybersäkerhet, dataskydd och efterlevnad.

Varför välja oss

Lär dig varför Metacompliance är den betrodda partnern för utbildning i säkerhetsmedvetenhet

Specialister på medarbetarengagemang

Vi gör det enklare att engagera medarbetarna och skapa en kultur av cybermedvetenhet

Automatisering av säkerhetsmedvetenhet

Automatisera utbildning i säkerhetsmedvetenhet, nätfiske och policyer på några minuter

Ledarskap

Möt MetaCompliance Leadership Team

MetaBlog

Håll dig informerad om ämnen för utbildning i cybermedvetenhet och minska riskerna i din organisation.

Brexit / GDPR - hålla sig lugn och fortsätta? #2

gpdr-brexit-keep-calm-and-carry-on

om författaren

Dela detta inlägg

Den här sista delen av bloggen i två delar om Brexit och GDPR handlar om efterlevnad och ansvarsskyldighet, vad Brexit innebär för företag i Storbritannien och var vi befinner oss nu med GDPR.

Läs den första delen här.  

GDPR - efterlevnad och ansvarsskyldighet

För att följa GDPR krävs att alla personuppgifter som innehas identifieras, att man kan ange hur och varför uppgifterna samlas in och att man kan ange exakt var de insamlade uppgifterna lagras. För att en registeransvarig organisation ska kunna uppnå GDPR-överensstämmelse måste de först och främst göra en bedömning av sin nuvarande ställning för att identifiera brister i efterlevnaden. Genom att prioritera korrigeringsåtgärder kan en organisation sedan skapa en väg mot GDPR-överensstämmelse.

Personuppgiftsansvariga bör också vara medvetna om att de är ytterst ansvariga för att se till att reglerna följs och därför kan hållas ansvariga för behandlingen hos de personuppgiftsbiträden (t.ex. molntjänstleverantörer) som de anlitar. Detta kräver noggrant övervägande när man upprättar eller granskar kontrakt som sträcker sig längre än till den 25 maj 2018.

Ett återkommande tema i GDPR är ansvarsskyldighet. Organisationer måste kunna bevisa för både registrerade personer och tillsynsmyndigheter att de har valt rätt väg, ofta flera år efter det att det första beslutet har fattats. Dataskyddsombud är obligatoriska för vissa kategorier av organisationer, t.ex. offentliga myndigheter och organisationer som är involverade i högriskbehandling. Dataskyddsombudet måste ha "expertkunskap" om dataskyddslagstiftningen och det är deras uppgift att informera och ge råd om efterlevnad. I dataskyddsförordningen anges också behovet av en strategi för utformning och standardisering av dataskydd vid behandling av personuppgifter. Detta kräver att organisationer antar ett tänkesätt som bygger på proaktivitet snarare än reaktivitet och förebyggande snarare än åtgärdande. Användningen av konsekvensbedömningar för den personliga integriteten rekommenderas, och är i vissa fall obligatorisk, för att underlätta detta.

Brexit in, Big Business ut?

Det är en tid då data naturligtvis rör sig över gränserna. Om Storbritannien inte anses ha en tillräcklig skyddsnivå måste alla överföringar till Storbritannien juridiskt sett ske via EU:s modellklausuler, vilket är en mycket administrativ tung uppgift.

Modellklausuler används för att tillåta överföring av uppgifter till länder utanför EU och regleras av tillsynsmyndigheter. Det kan också behövas bindande företagsregler (Binding Corporate Rules, BCR). Dessa är i princip samma instrument som modellklausuler men fastställs av företaget självt för företagsinterna överföringar. Detta kommer att öka kostnaderna och kan leda till att vissa företag flyttar en del av sin verksamhet till EU, åtminstone tills saker och ting blir tydligare. Andra brittiska företag kommer troligen att skapa skuggföretag inom EU för att avgränsa uppgifter för enkelhetens skull, en komplicerad och dyr lösning som är utformad för att göra datahanteringen enklare. Företag från länder utanför EU kanske helt enkelt undviker att etablera sig i Storbritannien överhuvudtaget.

GDPR - Var är vi nu?

Statssekreterare Karen Bradley MP bekräftade detta vid mötet i kultur-, medie- och sportkommitténs Select Committee den 24 oktober 2016: "Vi kommer att vara medlemmar i EU 2018 och därför är det förväntat och helt normalt att vi väljer att ansluta oss till GDPR och sedan senare tittar på hur vi bäst kan hjälpa brittiska företag med dataskydd samtidigt som vi upprätthåller höga skyddsnivåer för allmänheten." 

Under flera år har ICO och den brittiska regeringen drivit på för att reformera EU-lagstiftningen i syfte att få till stånd en fortsatt utveckling av Storbritanniens digitala ekonomi. Informationskommissionär Elizabeth Denham kommenterade detta:

"Tillväxten i den digitala ekonomin kräver allmänhetens förtroende för skyddet av (personuppgifter) ... ICO har åtagit sig att hjälpa företag och offentliga organ att förbereda sig för att uppfylla kraven i GDPR före maj 2018 och därefter."

Denham erkänner också att frågor om hur GDPR skulle fungera när Storbritannien lämnar EU fortfarande kommer att ställas, men detta bör inte avleda fokus från uppgiften att uppfylla GDPR senast i maj 2018.

Om du vill se till att din personal är fullt medveten om GDPR och hur den kommer att tillämpas på din organisation kan du kontakta oss för mer information eller begära en demo av vår eLearning-kurs om GDPR.

Andra artiklar om utbildning i medvetenhet om cybersäkerhet som du kanske finner intressanta