Tillbaka
Utbildning och programvara för cybersäkerhet för företag | MetaCompliance

Produkter

Upptäck vårt utbud av skräddarsydda lösningar för utbildning i säkerhetsmedvetenhet, utformade för att stärka och utbilda ditt team mot moderna cyberhot. Från policyhantering till phishing-simuleringar - vår plattform förser din personal med de kunskaper och färdigheter som behövs för att skydda din organisation.

Cyber security eLearning

Cyber Security eLearning för att utforska vårt prisbelönta eLearning-bibliotek, skräddarsytt för varje avdelning

Automatisering av säkerhetsmedvetenhet

Planera din årliga medvetenhetskampanj med några få klick

Simulering av nätfiske

Stoppa nätfiskeattacker i deras spår med prisbelönt programvara för nätfiske

Förvaltning av politik

Samla dina policyer på ett ställe och hantera policyernas livscykler på ett enkelt sätt

Förvaltning av sekretess

Kontrollera, övervaka och hantera efterlevnad med enkelhet

Hantering av incidenter

Ta kontroll över interna incidenter och åtgärda det som är viktigt

Tillbaka
Industri

Industrier

Utforska mångsidigheten hos våra lösningar inom olika branscher. Från den dynamiska tekniksektorn till sjukvården - ta del av hur våra lösningar skapar vågor i flera sektorer. 


Finansiella tjänster

Skapa en första försvarslinje för organisationer inom finansiella tjänster

Regeringar

En Go-To-lösning för säkerhetsmedvetenhet för myndigheter

Företag

En lösning för utbildning i säkerhetsmedvetande för stora företag

Arbetstagare på distans

Skapa en kultur av säkerhetsmedvetenhet - även i hemmet

Utbildningssektorn

Engagerande utbildning i säkerhetsmedvetenhet för utbildningssektorn

Arbetstagare inom hälso- och sjukvården

Se vår skräddarsydda säkerhetsmedvetenhet för anställda inom hälso- och sjukvården

Teknikindustrin

Förändrad utbildning i säkerhetsmedvetenhet inom teknikindustrin

Överensstämmelse med NIS2

Stöd era krav på efterlevnad av Nis2 med initiativ för ökad medvetenhet om cybersäkerhet

Tillbaka
Resurser

Resurser

Från affischer och policyer till ultimata guider och fallstudier, våra kostnadsfria medvetenhetstillgångar kan användas för att förbättra medvetenheten om cybersäkerhet inom din organisation.

Medvetenhet om cybersäkerhet för Dummies

En oumbärlig resurs för att skapa en kultur av cybermedvetenhet

Dummies guide till cybersäkerhet Elearning

Den ultimata guiden för att implementera effektiv cybersäkerhet Elearning

Ultimat guide till nätfiske

Utbilda medarbetarna i hur man upptäcker och förhindrar nätfiskeattacker

Gratis affischer för medvetenhet

Ladda ner dessa kostnadsfria affischer för att öka medarbetarnas vaksamhet

Policy mot nätfiske

Skapa en säkerhetsmedveten kultur och öka medvetenheten om hot mot cybersäkerheten

Fallstudier

Hör hur vi hjälper våra kunder att skapa positiva beteenden i sina organisationer

Terminologi för cybersäkerhet A-Z

En ordlista över termer inom cybersäkerhet som du måste känna till

Cybersäkerhet beteende mognadsmodell

Granska din utbildning i medvetenhet och jämför din organisation med bästa praxis

Gratis saker

Ladda ner våra kostnadsfria verktyg för att förbättra medvetenheten om cybersäkerhet i din organisation

Tillbaka
MetaCompliance | Utbildning och programvara för cybersäkerhet för anställda

Om

Med 18+ års erfarenhet av marknaden för cybersäkerhet och efterlevnad erbjuder MetaCompliance en innovativ lösning för personalens medvetenhet om informationssäkerhet och automatisering av incidenthantering. MetaCompliance-plattformen skapades för att möta kundernas behov av en enda, heltäckande lösning för att hantera de mänskliga riskerna kring cybersäkerhet, dataskydd och efterlevnad.

Varför välja oss

Lär dig varför Metacompliance är den betrodda partnern för utbildning i säkerhetsmedvetenhet

Specialister på medarbetarengagemang

Vi gör det enklare att engagera medarbetarna och skapa en kultur av cybermedvetenhet

Automatisering av säkerhetsmedvetenhet

Automatisera utbildning i säkerhetsmedvetenhet, nätfiske och policyer på några minuter

Ledarskap

Möt MetaCompliance Leadership Team

MetaBlog

Håll dig informerad om ämnen för utbildning i cybermedvetenhet och minska riskerna i din organisation.

GDPR enkelt gjort - Vad innebär GDPR för arbetsgivare?

rubrik22

om författaren

Dela detta inlägg

Den allmänna dataskyddsförordningen är den största ändringen av dataskyddslagarna på över 20 år. Den syftar till att ge EU-medborgarna mer kontroll över sina personuppgifter och träder i kraft den 25 maj 2018.

Även om detta är en ändring av EU-lagstiftningen kommer dess effekter att få återverkningar runt om i världen eftersom den gäller alla företag som innehar medborgares personuppgifter i Europa. Det är dessa företag som har ansvaret för att uppfylla kraven i GDPR. Det är en seger för den lilla människan och därför bör man förespråka mer kontroll över personuppgifter. Men det gör det till en komplex utmaning för företagen att uppnå GDPR-överensstämmelse.

Företag som bryter mot den allmänna dataskyddsförordningen riskerar böter på upp till 20 miljoner euro eller 4 % av den globala omsättningen. För att inte tala om ryktesspridning som ett företag kan ha svårt att komma tillbaka från. Nedan tittar vi på några av de andra sätt på vilka arbetsgivare kommer att ställas inför en extra börda när de strävar efter att följa GDPR. GDPR enkelt gjort med MetaCompliance.

GDPR enkelt gjort: - Dataintegritet

GDPR enkelt gjort - Vad innebär GDPR för arbetsgivare?

För närvarande är arbetsgivare skyldiga att förse anställda och arbetssökande med ett integritetsmeddelande som innehåller viss information. Den allmänna dataskyddsförordningen kommer att kräva mycket mer detaljerad information för anställda och arbetssökande om de ska uppfylla kraven i GDPR.

Detta inkluderar:


- Hur länge uppgifterna lagras
- Om uppgifterna kommer att överföras till andra länder
- Information för att möjliggöra en begäran om tillgång för den som berörs
- Information för att få personuppgifter raderade eller rättade under särskilda omständigheter.

Samtycke och anmälan av överträdelser för GDPR-överensstämmelse

GDPR enkelt gjort - Vad innebär GDPR för arbetsgivare?

Många företag behandlar för närvarande personuppgifter på grundval av arbetstagarnas samtycke. Detta tillvägagångssätt har ofta granskats och kommer att kräva strängare krav när den allmänna dataskyddsförordningen träder i kraft nästa år. Detta kommer att göra det svårare för företag att förlita sig på samtycke för behandling. I stället kommer företagen att tvingas titta på andra rättsliga grunder för att behandla personuppgifter.

Efterlevnaden av GDPR kommer också att vara beroende av ett nytt obligatoriskt krav på rapportering av överträdelser. Detta innebär att om en dataintrång inträffar är det arbetsgivarens uppgift att meddela och tillhandahålla viss information till dataskyddsmyndigheten inom 72 timmar. Om överträdelsen är så allvarlig att den utgör en risk för enskilda personers rättigheter och friheter måste de också anmälas.

Dataskyddsombud

GDPR enkelt gjort - Vad innebär GDPR för arbetsgivare?

Som vi diskuterade i en tidigare blogg är ansvarsskyldighet nyckeln till den allmänna dataskyddsförordningen. Därför måste alla offentliga myndigheter och de privata företag som är involverade i regelbunden övervakning eller storskalig behandling av EU-medborgares personuppgifter utse ett dataskyddsombud.

Deras roll när det gäller den allmänna dataskyddsförordningen kommer att vara att se till att dokumenterade processer, konsekvensbedömningar av dataskydd och en metodik för datasäkerhet finns på plats innan förordningen träder i kraft nästa år. Utan dataskyddsombud på plats kommer arbetsgivare sannolikt att misslyckas med att uppfylla GDPR.

Den allmänna dataskyddsförordningen innebär att integriteten har blivit mer omfattande. Tidigare har olika avdelningar, t.ex. personalavdelningen eller den juridiska avdelningen, hanterat dataskyddet på ett ad hoc- och reaktionärt sätt. Men eftersom datamängden inom hela organisationsspektrumet exploderar är det helt enkelt inte längre möjligt att uppnå GDPR-överensstämmelse på detta sätt.

Är du arbetsgivare och har tankar om hur GDPR kommer att påverka ditt företag? Lösningar på GDPR gjort enkelt, eller om du har några allmänna kommentarer om GDPR är du välkommen att lämna en kommentar nedan.

Andra artiklar om utbildning i medvetenhet om cybersäkerhet som du kanske finner intressanta