Tillbaka
Utbildning och programvara för cybersäkerhet för företag | MetaCompliance

Produkter

Upptäck vårt utbud av skräddarsydda lösningar för utbildning i säkerhetsmedvetenhet, utformade för att stärka och utbilda ditt team mot moderna cyberhot. Från policyhantering till phishing-simuleringar - vår plattform förser din personal med de kunskaper och färdigheter som behövs för att skydda din organisation.

Cyber Security eLearning

Cyber Security eLearning för att utforska vårt prisbelönta eLearning-bibliotek, skräddarsytt för varje avdelning

Automatisering av säkerhetsmedvetenhet

Planera din årliga medvetenhetskampanj med några få klick

Simulering av nätfiske

Stoppa nätfiskeattacker i deras spår med prisbelönt programvara för nätfiske

Förvaltning av politik

Samla dina policyer på ett ställe och hantera policyernas livscykler på ett enkelt sätt

Förvaltning av sekretess

Kontrollera, övervaka och hantera efterlevnad med enkelhet

Hantering av incidenter

Ta kontroll över interna incidenter och åtgärda det som är viktigt

Tillbaka
Industri

Industrier

Utforska mångsidigheten hos våra lösningar inom olika branscher. Från den dynamiska tekniksektorn till sjukvården - ta del av hur våra lösningar skapar vågor i flera sektorer. 


Finansiella tjänster

Skapa en första försvarslinje för organisationer inom finansiella tjänster

Regeringar

En Go-To-lösning för säkerhetsmedvetenhet för myndigheter

Företag

En lösning för utbildning i säkerhetsmedvetande för stora företag

Arbetstagare på distans

Skapa en kultur av säkerhetsmedvetenhet - även i hemmet

Utbildningssektorn

Engagerande utbildning i säkerhetsmedvetenhet för utbildningssektorn

Arbetstagare inom hälso- och sjukvården

Se vår skräddarsydda säkerhetsmedvetenhet för anställda inom hälso- och sjukvården

Teknikindustrin

Förändrad utbildning i säkerhetsmedvetenhet inom teknikindustrin

Överensstämmelse med NIS2

Stöd era krav på efterlevnad av Nis2 med initiativ för ökad medvetenhet om cybersäkerhet

Tillbaka
Resurser

Resurser

Från affischer och policyer till ultimata guider och fallstudier, våra kostnadsfria medvetenhetstillgångar kan användas för att förbättra medvetenheten om cybersäkerhet inom din organisation.

Medvetenhet om cybersäkerhet för Dummies

En oumbärlig resurs för att skapa en kultur av cybermedvetenhet

Dummies guide till cybersäkerhet Elearning

Den ultimata guiden för att implementera effektiv cybersäkerhet Elearning

Ultimat guide till nätfiske

Utbilda medarbetarna i hur man upptäcker och förhindrar nätfiskeattacker

Gratis affischer för medvetenhet

Ladda ner dessa kostnadsfria affischer för att öka medarbetarnas vaksamhet

Policy mot nätfiske

Skapa en säkerhetsmedveten kultur och öka medvetenheten om hot mot cybersäkerheten

Fallstudier

Hör hur vi hjälper våra kunder att skapa positiva beteenden i sina organisationer

Terminologi för cybersäkerhet A-Z

En ordlista över termer inom cybersäkerhet som du måste känna till

Beteendebaserad mognadsmodell för cybersäkerhet

Granska din utbildning i medvetenhet och jämför din organisation med bästa praxis

Gratis saker

Ladda ner våra kostnadsfria verktyg för att förbättra medvetenheten om cybersäkerhet i din organisation

Tillbaka
MetaCompliance | Utbildning och programvara för cybersäkerhet för anställda

Om

Med 18+ års erfarenhet av marknaden för cybersäkerhet och efterlevnad erbjuder MetaCompliance en innovativ lösning för personalens medvetenhet om informationssäkerhet och automatisering av incidenthantering. MetaCompliance-plattformen skapades för att möta kundernas behov av en enda, heltäckande lösning för att hantera de mänskliga riskerna kring cybersäkerhet, dataskydd och efterlevnad.

Varför välja oss

Lär dig varför Metacompliance är den betrodda partnern för utbildning i säkerhetsmedvetenhet

Specialister på medarbetarengagemang

Vi gör det enklare att engagera medarbetarna och skapa en kultur av cybermedvetenhet

Automatisering av säkerhetsmedvetenhet

Automatisera utbildning i säkerhetsmedvetenhet, nätfiske och policyer på några minuter

MetaBlog

Håll dig informerad om ämnen för utbildning i cybermedvetenhet och minska riskerna i din organisation.

Dataskyddsdagen 2023 - vad den betyder för ditt företag

Dataskyddsdagen

om författaren

Dela detta inlägg

Dataskyddsdagen är en dag som syftar till att öka medvetenheten om vikten av att skydda information och förbättra dataskyddsprocesserna.

Dataintegritet har aldrig varit viktigare än nu, särskilt inte när stora delar av arbetskraften fortsätter att arbeta hemifrån. Cyberattacker har skapat oöverträffade utmaningar för organisationer och belyst behovet av att lägga större vikt vid dataskydd i dessa utmanande tider.

Dataintegritetsdagen ger organisationer möjlighet att reflektera över den nuvarande lagstiftningen om dataintegritet och identifiera områden som kan förbättras.

Vad är Dataintegritetsdagen?

Dataskyddsdagen är ett internationellt initiativ som äger rum varje år den 28 januari för att främja bästa praxis för dataskydd och öka medvetenheten om vikten av dataskydd.

Evenemanget, som inrättades av Europarådet 2006, minns undertecknandet den 28 januari 1981 av konvention 108, det första rättsligt bindande internationella fördraget om integritet och dataskydd.

Data Privacy Day uppmuntrar enskilda personer att "äga sin integritet" genom att lära sig mer om hur man skyddar sin information på nätet och i sociala medier, medan företagen uppmuntras att "respektera integriteten" genom att skydda konsumentuppgifter och skydda dem från obehörig åtkomst.

Vikten av dataskydd

När konsumenter ger sina personuppgifter till företag anförtror de dem dessa uppgifter och förväntar sig att lämpliga åtgärder vidtas för att skydda dem. Tyvärr är detta inte alltid fallet, vilket vi har sett genom de många dataintrång som skett under de senaste åren.

En vårdslös misskötsel av personuppgifter kan få förödande konsekvenser för organisationer, t.ex. ekonomiska påföljder, ryktesspridning och förlust av konsumenternas förtroende. I en nyligen publicerad rapport från PWC uppgav 87 % av konsumenterna att de skulle flytta sina affärer någon annanstans om de ansåg att ett företag inte hanterade deras uppgifter på ett ansvarsfullt sätt. Det är uppenbart att det står mycket på spel, så organisationer måste se till att personlig information skyddas.

Konsekvenserna av bestämmelserna om dataskydd

Dataskyddsdagen - Förordningar

Dataskyddsmyndigheterna har fastställt standarder och krav som organisationer måste följa för att vara säkra och uppfylla kraven. Den mest anmärkningsvärda av alla dessa integritetslagar är GDPR. GDPR har massivt påverkat det globala integritetslandskapet sedan den genomfördes i maj 2018. Lagstiftningen infördes för att ge EU-medborgarna mer kontroll över sina personuppgifter och för att hålla organisationer ansvariga för insamling, hantering och behandling av kunduppgifter.

Förordningen har haft en spridningseffekt som har fått många andra länder att se över sina egna säkerhets- och integritetslagar. I USA trädde California Consumer Privacy Act(CCPA) i kraft den 1 januari 2020 för att reglera hur företag över hela världen hanterar personuppgifter från invånare i Kalifornien. Lagen var starkt inspirerad av GDPR och delar samma huvudprincip om att skydda individers integritet.

Brasilien har också följt efter och i augusti 2020 införde landet den allmänna lagen om dataskydd för Brasilien(LGPD). Liksom GDPR beskriver LGPD hur organisationer lagligt kan samla in, bearbeta, hantera, säkra och förstöra personuppgifter.

Med en större betoning på dataintegritet kan vi förvänta oss att fler globala dataskyddslagar kommer att träda i kraft när individer kräver större kontroll över hur deras uppgifter används och behandlas.

Använd dataskyddsdagen för att förbättra dataskyddet

Dataskyddsdagen

Dataintegritetsdagen må vara en endagshändelse, men goda dataskyddsrutiner bör tillämpas under hela året. Dagens dag bör fungera som en läglig påminnelse om att organisationer måste ha robusta metoder och skyddsåtgärder för att skydda uppgifter och hålla dem säkra. Det finns ett antal åtgärder som organisationer kan vidta för att se till att de är på rätt väg:

1. Genomföra regelbundna revisioner.

För att utvärdera om dina nuvarande datahanteringsrutiner håller måttet måste du genomföra regelbundna revisioner för att bedöma om några ändringar behöver göras. Dina revisioner bör undersöka vilka uppgifter som sparas, var de sparas, varifrån de kommer, hur länge de sparas, hur de används, vilka åtkomsträttigheter de har och hur de delas.

Detta kommer att hjälpa till att vägleda vilka lämpliga dataskyddsåtgärder som måste vidtas för att skydda kundernas personligt identifierbara information. Dina anställda bör också utbildas i dataskydd och göras medvetna om den viktiga roll de spelar när det gäller att skydda personlig information.

2. Anta ett ramverk för integritetsskydd

Om din organisation måste följa flera olika dataskyddsbestämmelser bör du överväga att anta ett ramverk för sekretesspolicy. Dessa ramar ger en formell struktur för hantering av säkerheten för personuppgifter och säkerställer att de relevanta lagarna och förordningarna följs.

De två viktigaste ramverken för sekretess är ISO27001 och NIST:s ramverk för sekretess. I ISO27001 fastställs en strategi för bästa praxis för hantering av informationssäkerhet. Den är utformad för att skydda datas konfidentialitet, integritet och tillgänglighet och identifiera riskområden som kan äventyra säkerheten i din organisation. NIST är också ett annat mycket respekterat ramverk som används av organisationer över hela världen för att standardisera processer, minska risker och förbättra cybersäkerhetsverksamheten.

3. Vara öppen

Medvetenheten och oron kring datasäkerhet har aldrig varit större än nu. Konsumenterna är alltför medvetna om hur deras personuppgifter kan leda till konsekvenser som identitetsstöld och missbruk i fel händer. Organisationer måste vara proaktiva och vidta alla nödvändiga åtgärder för att skydda dessa uppgifter och säkerställa god informationsstyrning.

Om din organisation kan visa hur allvarligt den tar integriteten på allvar kan det leda till ökad tillit och öppenhet och skapa en möjlighet till konkurrensfördelar.

4. Var uppmärksam på tredjepartsleverantörer av tjänster

Under de senaste åren har det blivit vanligt att organisationer använder en mängd olika tredjepartsleverantörer för att stödja centrala affärsfunktioner. Dessa parter har dock ofta tillgång till företagets interna system och data, vilket kan utgöra en stor säkerhets- och efterlevnadsrisk.

För att skydda känsliga uppgifter bör du se till att dina externa leverantörer följer rätt riktlinjer och uppdaterade policyer. Enligt dataskyddsförordningen, och även många andra dataskyddslagar, är organisationer juridiskt skyldiga att försäkra tillsynsmyndigheter om att deras externa tjänsteleverantörer uppfyller kraven genom att ha bra cybersäkerhet och integritetsskyddskontroller på plats.

Andra artiklar om utbildning i medvetenhet om cybersäkerhet som du kanske finner intressanta